Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie plukt auto vol hennepplanten van de weg

Een opmerkelijke verschijning voor de politie in het Overijsselse Steenwijkerland. De agenten stonden waarschijnlijk wel even vreemd te kijken, nadat ze een auto met fietsendrager vol hennepplanten van de weg plukten.

„We maken wel eens gekke dingen mee en er wordt in Nederland gesproken over een gedoogbeleid betreffende drugs. Maar om nou op een fietsendrager je hennep over de openbare weg te vervoeren…” , schrijft de politie op Facebook. De politie heeft de auto meegenomen naar het politiebureau.

We maken wel eens gekke dingen mee en er wordt in Nederland gesproken over een gedoogbeleid betreffende drugs. Maar om nou op een fietsendrager je Hennep over de openbare weg te vervoeren….

Posted by Politie Steenwijkerland on Tuesday, August 21, 2018

Inhakers

„Met de kerstboom ging het altijd goed zullen ze wel gedacht hebben”, wordt er gegrapt op Facebook. Flink wat mensen haken in op het feit dat er hennepplanten op deze bijzondere wijze werden vervoerd. Van ‘Wie wil er thee?’ tot aan ‘Need for Weed’.

Verboden?

Veel mensen denken dat hennepplanten legaal zijn, zo blijkt uit de reacties onder het bericht. “Maar”, zo reageert de politie, “de hennepplant is wel degelijk verboden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.