Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie pakt mannen met verdachte lading chocola op

Kilo’s drugs, gevaarlijke wapens en gezochte criminelen: de politie haalt het allemaal van de straat. Maar ook voor vijftig kilo chocola draaien ze hun hand niet om. Vlakbij de Belgische grens namen een paar agenten dit in beslag.

De politie heeft vlakbij de grens drie mensen in de boeien geslagen die met ‘een verdachte lading chocolade’ op pad waren. Daarover zeggen zij: ,,Ze hadden geen verklaring voor de herkomst van het snoepgoed, dus ze zijn gearresteerd”.

https://twitter.com/PolitieLE/status/1033646107006574592

De lokale politie was voertuigen aan het controleren op de A2 in Heerlen, toen ze een auto met drie inzittenden staande hielden. In de kofferbak vonden ze drie ‘verdachte koeltassen’ met daarin vijftig kilo chocola. Hoe hilarisch het ook mag klinken, voor de agenten was het direct een ernstige zaak. Omdat het trio niet kon zeggen vanwaar de zoetigheid vandaan kwam, werden ze gearresteerd.

Criminele organisatie

Ondertussen is er een onderzoek gestart naar de herkomst van de chocolade. De landelijke eenheid waar de agenten deel van uitmaken, vermoedt dat de mannen bij een rondtrekkende criminele organisatie horen die zich schuldig maken aan winkel- en ladingdiefstal of oplichting.

Op social media wordt er vooral gelachen om de buit. Chocolade-liefhebbers die vaak groot inslaan maken zich ‘zorgen’ om hun volgende ritje naar de supermarkt. ,,Volgende keer maar een paar keer op en neer rijden als ik zin heb in chocolade” en ,,jullie hebben veel vrouwen ongelukkig gemaakt”, klinkt het.

https://twitter.com/SesjoeKetesjoe/status/1033662196797108224

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.