Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie gaat delen van Eindhoven ‘afsluiten’

De politie gaat woensdag met een cao-actie drie delen van Eindhoven ‘afsluiten’. Volgens de demonstrerende agenten gaan mensen die erdoor willen „de gevarenzone in" omdat hun veiligheid niet te garanderen is.

Eindhoven is niet de enige stad waar de politiebonden deze actie gaan uitvoeren. Op andere dagen wordt een zelfde soort actie ook in het centrum van Amsterdam, Utrecht en Den Haag verwacht.

Kort geding

De burgemeester van Eindhoven wil de politie-actie inperken, maar de politiebonden zijn het daar niet mee eens en hopen de beperkingen nog met een kort geding bij de rechter van tafel te krijgen. In Eindhoven wordt ‘s avonds grote drukte verwacht in verband met de voetbalwedstrijd PSV tegen het Wit-Russische BATE. De politie Oost-Brabant heeft overigens aangegeven dat ze daar wel degelijk aanwezig is en toezicht houden.

De politiebonden willen met de actie druk zetten op hun eisen voor een betere cao en arbeidsomstandigheden. Ze wijzen onder meer op het tekort aan agenten zodat ze niet goed kunnen optreden tegen criminaliteit.

Geen last voor de stad

Burgemeester John Jorritsma wil niet dat de politie-acties het verkeer hinderen. Ook moeten actievoerende agenten goed herkenbaar zijn met aparte hesjes, vindt hij. Dat laatste is altijd het geval volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. Maar het is volgens hem vrijwel onmogelijk om de acties naar behoren uit te voeren en tegelijk het verkeer niet te hinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.