Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Pas op! Steeds meer ongelukken met springkussens

Als kind op een luchtkussen springen? Het ziet er zo onschuldig uit, maar dat is het niet altijd. ‘Leuk springen op een luchtkussen’ is vaak misgegaan: het aantal ongelukken met luchtkussens is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Gemiddeld ging het vorig jaar zes keer per dag mis, blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd.

Hoofdwonden tot botbreuken

Vorig jaar belandde er zo’n 2200 mensen op de eerste hulp na een val van een luchtkussen. Tien jaar geleden waren dit er nog 1400. De verwondingen variëren van hoofdwonden tot botbreuken. De ongevallen blijven gebeuren: ook dit jaar hebben er al meerdere mensen extreem veel pech gehad.

Ongelukken verminderen?

De ongelukken zouden onder meer komen door te weinig toezicht op de spelende kinderen en het feit dat de luchtkussens steeds vaker op straat worden neergezet, in plaats van op het gras.

Volgens hulpverleners is het goed dat er aan de minimale eisen wordt voldaan, maar zijn extra veiligheidsmaatregelen zeker noodzakelijk. Hulpverleners pleiten voor extra matten rondom de luchtkussens en dat er minder mensen tegelijk gebruik van maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.