Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Opa vergeet kleinkind in de auto, baby overlijdt

Een baby van tien maanden oud is overleden in de auto nadat ze uren in de hitte had gelegen op het Spaanse eiland Mallorca. Haar 56-jarige opa was het meisje vergeten nadat hij om 7.00 uur ‘s ochtends uit de auto was gestapt.

Tot zijn grote schrik schoot hem om 15.00 uur pas te binnen dat zijn kleindochter in de auto was vergeten, meldt de krant El Periódico. Toen de opa bij de auto aankwam, was het meisje al overleden. De man heeft hulp gevraagd van voetgangers in de omgeving, waarna een arts die op straat liep en twee werknemers uit een nabijgelegen kliniek geprobeerd hebben om eerste hulp te verlenen. Dat mocht niet meer baten.

Ingestort

Het Anatomisch Forensisch Instituut voert een autopsie uit op het lichaam van het kleine meisje. De nationale politie heeft een onderzoek geopend om de feiten te verduidelijken. Haar grootvader zelf is ingestort door de vele emoties. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis van Manacor. Zowel de grootvader als de kleindochter hebben de Spaanse nationaliteit.

Levensgevaarlijk

Helaas komt het nog relatief vaak voor dat mensen hun kinderen of huisdieren in de auto achterlaten met warm weer. In de auto loopt de temperatuur met warm weer snel op, en dat kan levensgevaarlijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.