Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Ondernemers in opstand tegen dividendrekening

Werkgevers in de landbouw en het midden- en kleinbedrijf komen in opstand. Zij waarschuwen het kabinet dat zij niet willen opdraaien voor de extra 600 miljoen die het afschaffen van de dividendbelasting kost.

Dat schrijft het AD. „Dat zullen we niet accepteren”, zegt directeur Leendert Visser van MKB-Nederland. „Draai die hele afschaffing maar terug!”, stelt Marc Calon, voorman van Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland.

Twee miljard euro

Woensdag begint het kabinet aan besprekingen over de Miljoenennota voor volgend jaar. Gevoelig politiek onderwerp in de coalitie is het afschaffen van de dividendbelasting. Die zou aanvankelijk 1,4 miljard euro kosten, maar door stijgende winstuitkeringen aan aandeelhouders is het prijskaartje opgelopen tot twee miljard euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ondernemers in opstand tegen dividendrekening
Sluiten