Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Olifant loopt tuin binnen van gezin uit Ommen

Een gezin in Ommen werd woensdagmiddag opgeschrikt door, jawel, een olifant in de tuin. Ze zagen hoe het dier at van hun perenboom, en belden meteen de politie. Met de nadrukkelijke boodschap dat het niet om een grap ging.

Eerste keer

„Onderweg naar het adres van de melder vroegen wij ons al af hoe wij een olifant zouden moeten vangen", schrijft de Politie Ommen op Facebook. „Dit was voor ons ook de eerste keer."

Al snel kwam de politie ter plaatse – het buitengebied van de Overijsselse stad. „Wij zagen meteen al grote bulten ontlasting op de oprit liggen. We zagen direct dat deze poep daadwerkelijk wel eens afkomstig kon zijn van een olifant."

OLIFANT LOOPT DOOR TUIN IN OMMENVanmiddag kregen wij een nogal opzienbarende melding van onze meldkamer. Volgens de…

Posted by Politie Ommen on Wednesday, August 8, 2018

Bospad

Naast de olifantenpoep trof de politie ook behoorlijk geschrokken bewoners aan. De olifant was er net weer vandoor; opgehaald door de eigenaar. In de richting van het bospad kon de eigenaar de politie vertellen. „Nadat wij het pad enkele honderden meters hadden gevolgd, troffen we inderdaad de olifant en eigenaar aan."

Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was, die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos, schrijft de politie verder. „Op een onbewaakt moment zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit. De olifant hoorde bij een circus, welke deze dagen op een camping in de omgeving is neergestreken."

Schadevergoeding

De eigenaar van het dier baalde flink van het incident en is vervolgens samen met de politie teruggegaan naar de geschrokken bewoners. Hier heeft de eigenaar de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de schade.

OLIFANT LOOPT DOOR TUIN IN OMMENVanmiddag kregen wij een nogal opzienbarende melding van onze meldkamer. Volgens de…

Posted by Politie Ommen on Wednesday, August 8, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.