Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Oeps! Klant rekent 3800 euro af voor wijntje

Een komma vergeten is één ding, maar nog een extra nul aan de prijs toevoegen… Het overkwam een klant van cultuurpodium de Groene Engel in Oss. Daar rekende een persoon 3800 euro af voor een wijntje, in plaats van 3,80 euro.

Verhonderdvoudigd

‘Nu valt de nieuwe wijn in de smaak, maar dit lijkt ons toch wat overdreven als fooi’, schrijft één van de medewerkers op de Facebookpagina van de Groene Engel. De bedoeling was dat de klant 3,80 euro zou pinnen, de prijs voor een wijntje bij het cultuurpodium. Nadat een medewerker het bedrag had ingetoetst op de pinautomaat, had hij of zij niet op enter gedrukt. Bij de Groene Engel vermoeden ze nu dat de klant direct zijn pincode intoetste, op enter drukte en daarna nog een keer de pincode intoetste om de betaling te bevestigen. Achter het te betalen bedrag is dus een deel van de pincode komen te staan, waardoor het bedrag verhonderdvoudigd is.

Het cultuurpodium heeft nog geen contact gehad met de klant en deed een oproep op Facebook om erachter te komen wie het precies is. In verband met privacy kunnen ze niet het hele rekeningnummer van de klant zien. ‘Check even je banksaldo en stuur ons een bericht met een printscreen van de afschrijving, dan storten wij het bedrag terug.’ Morgen gaat de Groene Engel contact opnemen met de bank om te achterhalen wie de desbetreffende persoon precies was.

UPDATE 2:We 've got him!Via een bericht in Weekblad Regio Oss van vandaag werd de persoon, die anoniem wil blijven,…

Posted by Groene Engel on Sunday, August 26, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.