Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Mogelijk eerste rookvrije straten in Rotterdam

Als het aan verschillende instanties in Rotterdam ligt, komen de eerste rookvrije straten van Nederland bij hen voor de deur. Het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam willen de sigaret uit hun buurt verbannen, schrijft het Algemeen Dagblad.

Last van peuken

Het ziekenhuis, de hoge- en middelbare school willen hun krachten bundelen en één grote rookvrije zone creëren. Dit om te voorkomen dat de ene instelling rokers wegstuurt naar het terrein van de andere. „Wij hebben last van rondslingerende peuken en denken aan de gezondheid van de 30.000 studenten, scholieren, patiënten en medewerkers die hier dagelijks zijn”, zegt Ahmet Olgun van de Hogeschool Rotterdam tegen het AD.

Vlak voor het begin van de zomervakantie hebben de instellingen een brief gestuurd aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. „Voor regels en handhaving in de openbare ruimte hebben we zijn steun hard nodig", zegt Olgun. „Al denken wij dat het een kwestie van gewenning is. Niet roken is de nieuwe norm."

Afwachten

De gemeente staat welwillend tegenover het verzoek. „Rotterdam loopt voorop met anti-rookmaatregelen, dit is daar een goed voorbeeld van", aldus beleidsambtenaar Kees van Veldhuizen.

Hogeschool Rotterdam start na de vakantie al met een algeheel rookverbod op het terrein, voor de rookvrije straat wordt het besluit van de gemeente afgewacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.