Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Man opgepakt voor trainen kids voor school shootings

De vader van een vermiste 3-jarige die vorige week werd gearresteerd in New Mexico, wordt in verband gebracht met een gruwelijke zaak van terrorisme. Hij zou kinderen hebben getraind om schietpartijen op scholen te plegen, onthulde gerechtelijke documenten woensdag volgens Fox News. 

Elf kinderen

Het gaat om de 39-jarige Siraj Ibn Wahhaj. Aanklagers beweren dat hij op een soort van legerbasis wapentrainingen uitvoerde, waarbij hij elf kinderen gebruikte. De kinderen die werden ontdekt leefden in armoede en hadden enorme honger.

De autoriteiten zijn het trainingskamp van de man vrijdag binnengevallen, na een maandenlange zoektocht naar het verdwenen jongetje Abdul-ghani Wahhaj, een jongen met ernstige medische problemen die sinds december vermist werd uit Georgië.

stoffelijk overschot

Op maandag werd het stoffelijk overschot van een kind gevonden op het terrein, maar de autoriteiten werken op dit moment nog aan de identificatie van het lichaam en hebben nog niet bevestigd of het om de vermiste jongen ging.

Op het terrein werden verder ook drie vrouwen van 35, 38 en 35 jaar opgepakt. Zij zouden de moeders van de elf kinderen zijn die werden gebruikt voor de training voor school shootings. De vrouwen worden aangeklaagd voor kindermishandeling.

Zwaarbewapend

De geïmproviseerde legerbasis, gelegen in New Mexico bij de grens met Colorado, werd afgeschermd door oude banden, houten pallets en ander puin. Bij aankomst van de autoriteiten was Wahhaj ,,zwaarbewapend, met een AR15-geweer, vijf geladen magazijnen met 30 kogels per stuk en vier geladen pistolen, inclusief één in zijn zak toen hij werd neergehaald", aldus Taos County Sheriff Jerry Hogrefe.

Siraj Wahhaj. / EPA

De kinderen zouden in de leeftijdcategorie één tot vijftien jaar oud zitten. ,,Ze zagen eruit alsof ze uit een derdewereldland kwamen. Niet alleen zonder voedsel of water, maar ook zonder schoenen, persoonlijke hygiëne en in vuile vodden als kleding."

Het enige voedsel dat is gevonden zouden wat aardappelen en een box met rijst zijn in een vieze trailer, meent de sheriff. Volgens hem waren de leefomstandigheden van de kinderen ,,de lelijkste, smerigste die hij ooit heeft gezien."

exorcism

In een document dat maandag bekend werd gemaakt, staat dat Wahhaj de moeder van het vermiste jongetje verteld had dat hij een ‘exorcism’ op zijn toen 3-jarige zoon wilde uitvoeren, omdat hij ‘was bezeten door de duivel’. Het vermiste kind had naar verluidt last van epileptische aanvallen en kon niet lopen.

De familieachtergrond van Wahhaj was al voor zijn arrestatie controversieel. Wahhaj is de zoon van een imam uit Brooklyn, Siraj Wahhaj, die door openbare aanklagers werd genoemd als één van de mensen achter een bomaanslag op het WTC in 1993 Dat meldt The New York Post.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.