Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Man kaapt lijk schoonmoeder bij begrafenisondernemer

In de Engelse stad Kent heeft een man ingebroken bij een begrafenisondernemer om daar het lichaam van zijn schoonmoeder te weg te kapen. Zijn reden daarvoor? Hij vreesde dat de desbetreffende ondernemer failliet zou gaan en dat hij het lichaam niet op tijd zou kunnen krijgen voor de begrafenis.

Volgens het lokale medium Kent Messenger heeft de man het stoffelijk overschot vanaf Butterfly Funeral Services op een trolley geladen en op die manier in een gehuurd busje geschoven. De man zou het stoffelijk overschot vervolgens zelf meegenomen hebben naar een andere begrafenisondernemer.

Jaar geleden

Het ietwat vreemde incident vond al meer dan een jaar geleden plaats, maar komt het nu pas aan het licht omdat meerdere klanten van de – nu daadwerkelijk failliet verklaarde – begrafenisondernemer het as van hun overleden dierbaren niet konden komen ophalen.

Tegen Kent Messenger zegt de man geen andere keus te hebben gehad. „Ik moest het lichaam daar weg zien te krijgen, en ik heb mijn vrouw er niet mee belast. Ze weet tot op de dag van vandaag niet wat er gebeurd is, en ik was ook niet van plan om het haar ooit te vertellen”, zegt hij.

Ondernemer inderdaad failliet

Het blijkt inderdaad te kloppen dat de zaken slecht gingen voor Butterfly Funeral Services. Er hangt inmiddels een handgeschreven briefje op het raam van de begrafenisondernemer, die haar zaak heeft gesloten. Indien mensen nog het as van hun overleden familieleden op willen komen halen, moeten ze even een mailtje sturen.

Aan de lokale krant zegt Karen Calder, de eigenaresse van Butterfly Funeral Services, dat ze genoodzaakt was haar zaak te sluiten wegens een verslechterde gezondheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.