Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 aug 2018 / 09:39 uur

Man die Nederlandse doodreed in Melbourne opgepakt

In Australië is een man gearresteerd voor de dood van een Nederlandse vrouw in Melboure. De politie had een foto van de mogelijke dader vrijgegeven.

Fiets

De 26-jarige man werd maandag gearresteerd in het centrum van Melbourne, dat meldt de politie van de staat Victoria. Omstanders hadden de man herkend.

De 27-jarige Nederlandse vrouw fietste zondag door Melbourne, toen ze werd geschept door een automobilist in een gestolen auto. De bestuurder reed eerst tegen twee geparkeerde auto’s aan, waarna hij de vrouw raakte.

Overval

Volgens ooggetuigen pakte de man nog wat spullen van de achterbank en maakte hij zich vervolgens kalmpjes uit de voeten. De auto bleek te zijn gestolen tijdens een gewapende roofoverval. De man wordt verhoord.

Het ongeluk gebeurde in een buitenwijk van Melbourne, de verdachte werd in het centrum van de stad gearresteerd. Het is niet bekend waar hij sinds het ongeluk verbleef. Mensen die de arrestatie zagen gebeuren, zeiden tegen Australische media dat de man een warrige maar rustige indruk maakte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man die Nederlandse doodreed in Melbourne opgepakt
Sluiten