Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 16 aug 2018 / 13:59 uur

Man de bak in na valse bommelding om vlucht te halen

Je moet er niet aan denken: maandenlang heb je gespaard om een reis te maken, om vervolgens de vlucht bijna te gaan missen. Wat doe je dan?

De 47-jarige Jacob Meir Abellak dacht daar een ingenieus plan op te hebben verzonnen. Hij deed, acht (!) minuten voor zijn vliegtuig zou vertrekken –living on the edge- een bommelding. Dan zou zijn vlucht vast en zeker vertragen, waardoor hij nog op tijd op het vliegveld zou zijn. Dat bleek iets anders te gaan lopen.

Opnieuw controleren

In eerste instantie werkte het plan: Abdellak belde naar de Britse luchthaven Gatwick om de bom te melden. Alle passagiers van het vliegtuig naar Los Angeles moesten uitstappen en opnieuw gecontroleerd worden. Dit resulteerde in een vertraging van anderhalf uur.

Maar toen Abdellak, waarschijnlijk met een grijns van oor tot oor door zijn ‘snode plannetje’, op het vliegveld aankwam, mocht hij toch niet mee. Hij had zich namelijk niet op tijd ingecheckt. En toen werd hij ook nog opgepakt.

Oeps, foutje

Elf dagen later deed Abdellak namelijk nog een poging om een vlucht naar Amerika te halen. Maar omdat hij voor zijn valse bommelding hetzelfde nummer had gebruikt als voor de reservering van de vlucht, kostte het de politie amper moeite hem te traceren en aan te houden. Een smoesje over een gestolen simkaart deed z’n werk niet, en uiteindelijk bekende de man.

Abdellak moet nu tien maanden de cel in. De politie noemde de valse melding belachelijk en egoïstisch, bovendien had het telefoontje de medewerkers en passagiers onnodig angst opgeleverd.

Wij denken dat de Fransman in het vervolg wél gewoon zijn wekker zet om op tijd te komen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man de bak in na valse bommelding om vlucht te halen
Sluiten