Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Man (62) rijdt in op terras: vijf gewonden

Een 62-jarige automobilist is vanmiddag in Veldhoven in Noord-Brabant het terras van restaurant D’n Burgemister opgereden. Daarbij zijn vijf mensen lichtgewond geraakt. Volgens de politie lijkt er geen opzet in het spel.

Het was rond 16.45 uur vrijdagmiddag toen de man het terras opreed. Vier mensen zijn lichtgewond geraakt door glasscherven. De vijfde gewonde was een vrouw die bekneld kwam te zitten tussen het voertuig en een muur. Ze werd bevrijd door personeel en was op dat moment aanspreekbaar. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Bert Jansen

Volle vaart

De automobilist knalde eerst met volle vaart door een hek heen om op het plein te komen. Daarna reed hij door een fontein, waarna hij een bocht naar rechts maakte en daarna op het terras afreed. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een grote oranje bloembak, waarna de man uitstapte. Handhavers van de gemeente konden hem toen direct aanhouden.

Hoe het ongeluk precies gebeurd is, wordt onderzocht door de politie. Het is nog niet bekend wat de snelheid was van de bes. Hij raakte zelf niet gewond. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Nog niet zo’n vol terras

Op het moment van het ongeluk zaten er zo’n 10 tot 12 mensen op het terras. De eigenaar spreekt van een ‘wisselmoment’. Daarmee bedoelt hij dat het het tijdstip is waarop mensen die ‘s middags wat komen drinken net weg zijn, en de mensen die wat willen eten net gaan zitten. Het had dus nog veel erger kunnen uitpakken. ,,Een uur later hadden er zeker 50 man gezeten”, aldus de eigenaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.