Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Lombok opnieuw getroffen door krachtige aardbeving

Het is al de derde keer in twee weken tijd dat het Indonesische eiland Lombok wordt opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Deze keer met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter.

Paniek

Of er bij deze nieuwe aardbeving mensen gewond zijn geraakt of om het leven zijn gekomen is niet duidelijk. Wel zijn een aantal gebouwen ingestort en renden mensen in paniek de straat op.

Zondag werd Lombok ook al getroffen door een aardbeving, toen met een kracht van 6,9. En twee weken geleden werd het Indonesische eiland ook getroffen door een aardbeving, toen met een kracht van 6,4.

Dodental loopt op

Het officiële dodental door de aardbeving op Lombok is opgelopen naar 168. Volgens sommige schattingen zijn 381 slachtoffers omgekomen, maar rampenbestrijdingsdienst BNPB zegt dat nog moet worden vastgesteld of dat klopt. „Voor een bevestiging moeten de naam, leeftijd, geslacht en het adres van een slachtoffer bekend zijn", legt een BNPB-woordvoerder uit.

Lombok opnieuw getroffen door krachtige aardbeving
De schade als gevolg van de aardbevingen. Foto: ANP.

Door het natuurgeweld zijn duizenden gebouwen ingestort of beschadigd. Veel toeristen hebben de populaire vakantiebestemming Lombok, en ook de getroffen Gili-eilanden, inmiddels verlaten.

Noodhulp

De Europese Commissie heeft voor eerste noodhulp voor de slachtoffers op Lombok 150.000 euro ter beschikking gesteld.

Via het Indonesische Rode Kruis worden dekens, matrassen en dekzeilen gekocht voor de gedupeerden. Van het geld wordt ook schoon drinkwater, medicijnen en psychologische hulp beschikbaar gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.