Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Koude douche op warme dagen: goed idee of niet?

Tijdens deze broeierige zomerdagen koelt niets je beter af dan een koude douche. Eindelijk kan je de warmte dan van je afspoelen. Maar is dat wel zo’n slim plan, een koude waterstraal op je lijf?

Nee dus. Want als je een koude douche neemt, vernauwen de bloedvaatjes in je lichaam. Door die vernauwing kan je lichaam zijn overtollige warmte moeilijker kwijt. Daardoor heb je ook meteen na je douche het gevoel het weer warm te hebben. Een warme douche is dus een beter plan, want dan worden je bloedvaten net wat wijder en kan je makkelijker je lichaamswarmte kwijt.

Lauwwarme straal

Daar komt bij dat je lichaamstemperatuur daalt na een koude douche. Als je lichaam daarna probeert weer op temperatuur te komen gaat het zweten. Neem daarom een lauwe tot warme waterstraal in deze temperaturen, en je lichaam koelt automatisch af. Na je wasbeurt zal je het frisser krijgen.

Wat ook helpt, is in plaats van koude drankjes, warme drankjes te drinken. Beter kun je dus kiezen voor een kop hete thee, en de ijsthee laten staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.