Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 2 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Koningin gaat ingrijpen’, crisis om vader Markle

Het is crisis in het Buckingham Palace. De vader van hertogin Meghan Markle heeft de afgelopen dagen meerdere interviews gehouden over ‘het gedrag’ van zijn dochter, schrijft the Daily Mail.

Crisisberaad

De start van het crisisberaad was een interview van the Daily Mail met vader Thomas Markle. Daarin zegt hij dat zijn dochter hem negeert en alle nummers heeft veranderd sinds het huwelijk. Hij kan haar al tien weken niet bereiken en denkt dat zijn dochter hem hiermee straft voor de mediarel voorafgaand aan de bruiloft. Vader Markle is bang dat hij eventuele kleinkinderen nooit zal zien en heeft het idee dat het voor Meghan beter is als hij overlijdt: dan zou iedereen veel sympathie voor haar voelen.

'Koningin gaat ingrijpen', crisis om vader Markle
Meghan met echtgenoot Harry / Daily Mail

Britse verslaggevers suggereren dat de koningin misschien wel in zal moeten grijpen, om te voorkomen dat er meer schade wordt aangericht. Bronnen zeggen dat het geduld van de koninklijke familie op is en dat Meghan diep gekwetst is door de recente gebeurtenissen.

Meerdere opties

Een bron zegt tegen the Mirror dat er nu drie opties op tafel liggen. „Allereerst kan Meghan rechtstreeks contact opnemen en vragen of hij wil stoppen met haar pijn doen.” Meghan heeft alleen besloten dat ze momenteel geen contact wil met haar vader. Een tweede optie is een tussenpersoon, die vader Markle vraagt te stoppen met deze statements. „De laatste optie is dat Meghan helemaal geen contact meer met hem heeft, in de hoop dat hij dan stopt.” De angst bestaat dat wanneer ze wel met haar vader gaat praten, hij deze gesprekken zal delen met de media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.