Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Hulpverleners gehinderd bij dodelijk ongeluk A58

Respectloos en onbeschoft: die woorden gebruikt de politie terecht om het gedrag van tientallen bestuurders te beschrijven die zaterdagochtend de hulpverleners flink in de weg zaten.

De bestuurders in kwestie kunnen een bekeuring verwachten, meldt de politie. Op de A58 vond een dodelijke aanrijding plaats bij Gilze. Een persoon kwam om het leven.

Opnames op telefoon en verprutsen sporen

„Na de aanrijding vonden mensen het nodig om met telefoons opnames van de voertuigen en slachtoffers te maken en door de sporen te lopen op de plaats van het ongeval. Zelfs tijdens het reanimeren van één van de slachtoffers”, vertelt de politie.

„Hiermee toon je niet alleen dat je geen enkele vorm van respect hebt, maar je loopt ook in de weg en zorgt voor woede bij omstanders en hulpverleners.”

Het maken van foto’s en het in de weg lopen was niet het enige wat er voorviel. Door sommige bestuurders werd een rood kruis genegeerd. Ook waren er op de andere rijbaan auto’s die aan het filmen waren tijdens het rijden.

‘Mooi filmpje’

Een bestuurder maakte het zelfs zo bont dat hij zijn auto midden op de weg stil zette om ‘een mooi filmpje te maken’. Daardoor was er bijna nog een ongeluk ontstaan met een vrachtwagen.

Van de asociale bestuurders zijn zoveel mogelijk kentekens genoteerd: tientallen bestuurders kunnen een fikse bekeuring op de deurmat verwachten.

Bij het ongeluk zaterdagochtend op de A58 waren drie voertuigen betrokken. Naast de omgekomen bestuurder raakten een man en een vrouw gewond. Rond 15:00 uur ging de weg weer open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.