Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Gemeente Amsterdam gaat helpen bij lerarentekort

De gemeente Amsterdam gaat het komend jaar basis- en middelbare scholen te hulp schieten bij het lerarentekort, door Amsterdamse gemeenteambtenaren als onder andere docent in te zetten. Een team van beleidsmedewerkers staat klaar om de scholen te helpen als er bijvoorbeeld een griepepidemie uitbreekt.

‘Het is een urgent probleem’

Het team van de gemeente Amsterdamse bestaat uit ruim zestig medewerkers, vier van hebben een onderwijsbevoegdheid, meldt de Volkskrant. Ook zullen vijftien hoogopgeleide statushouders les gaan geven. Zij worden binnen een jaar klaargestoomd om op de middelbare scholen van Amsterdam in te kunnen vallen als docent. Het gaat onder anderen om Syriërs die in hun land van herkomst ook al als leraar werkten.

,,Het is een urgent probleem”, zegt Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs (PvdA). ,,We hebben daarom ook langs onze eigen ambtenaren een ronde gemaakt met de vraag: wie kan helpen?” Degenen die bevoegd zijn om les te geven kunnen bijvoorbeeld invallen, de anderen kunnen scholen op andere manieren ondersteunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.