Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Geen militaire parade voor Trump dit jaar

Slecht nieuws voor de Amerikaanse president Donald Trump. De militaire parade waar hij om had gevraagd, wordt uitgesteld tot 2019. De parade stond gepland voor november.

Nationale Feestdag

Trump kwam op het idee na een bezoek aan Frankrijk, waar hij op de nationale feestdag een parade in Parijs bijwoonde. Hij wilde de Amerikaanse troepen eren met een soortgelijke parade.

Het Witte Huis had berekend dat de kosten tussen de tien en dertig miljoen dollar zouden vallen. Volgens een medewerker van het ministerie komt dat bedrag dichter bij de negentig miljoen dollar. De helft van die kosten zouden naar beveiliging gaan.

Geld anders besteden

American Legion, de hulporganisatie voor militairen en veteranen, heeft aan CNN laten weten dat ze waarderen dat Trump aandacht geeft aan de Amerikaanse troepen, maar dat het geld beter op een andere manier besteed kan worden. „Het geld kan beter volledig naar de afdeling veteranen gaan en gebruikt worden om onze troepen en hun families te verzorgen.” De viering zou uitgesteld moeten worden tot het moment dat de ‘War on Terrorism’ daadwerkelijk gewonnen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.