Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Gaat het Nederlandse hitterecord er dinsdag aan?

De komende dagen wordt er regen verwacht, maar niet voordat er dinsdag nog een kans is op een nieuw hitterecord. Mogelijk wordt namelijk de hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten.

Zeventig jaar terug

Het huidige hitterecord komt uit 1944, toen werd er op 23 augustus een temperatuur van 38.6 graden gemeten in het Gelderse Warnsveld.

„Vooral voor weerkundigen een spannende middag", zegt een woordvoerder van Weeronline. Vooral de laatste uren van dinsdagmiddag zal het erom spannen. „Het is heel goed mogelijk dat het warmste moment van de dag ergens tussen 18.00 en 19.00 uur wordt gemeten.”

Mocht het hitterecord niet sneuvelen, is er nog wel een kans tot een landelijke dagrecord voor 7 augustus. Het vorige record voor deze datum komt namelijk uit 2003, toen was het 37.8 graden.

Valsspelen

De afgelopen weken hing het er al om, of het hitterecord verbroken zou worden. In Arcen, Limburg, deden ze hun best met een strategisch geparkeerde vrachtwagen, om zo de temperatuur omhoog te krijgen. Het record werd echter niet verbroken, het was namelijk 38.1 graden.

2018 is het jaar van de records: begin dit jaar was er ook al de warmste 24 januari ooit en ook in mei waren er verschillende ‘warmste dagen ooit’. Ook 24 juli was de warmste ook en de warmste nacht aller tijden hebben we inmiddels ook al achter de rug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.