Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Elf kinderen gered uit bizar wooncomplex in Amerika

Elf uitgehongerde kinderen zijn afgelopen vrijdag bevrijd uit een bizar wooncomplex in het Amerikaanse New Mexico. Bij de bevrijdingsactie zijn twee mannen gearresteerd.

Gewapend

De kinderen woonden in een zeer afgelegen gebied midden in de woestijn en hadden helemaal niks. "Zij zaten daar onder de treurigste levensomstandigheden en armoede die ik ooit heb gezien”, aldus een lokale sheriff in de Amerikaanse media.

De autoriteiten deden een inval vanwege een noodkreet die afkomstig zou zijn uit het woonkamp. Agenten troffen vervolgens de kinderen, drie vrouwen en twee mannen aan. De politie moest een van de mannen overmeesteren. Hij was gewapend en weigerde zich over te geven.

Vodden

De sheriff zegt dat de kinderen van een tot en met vijftien jaar oud ,,eruit zagen als vluchtelingen uit de derde wereld”. Ze hadden geen schoenen en liepen rond in ,,vodden”. De vrouwen zijn na hun verhoor voorlopig vrijgelaten. Het gaat vermoedelijk om de moeders van de kinderen.

De FBI hield het complex in Taos County al langer in de gaten. Eén van de opgepakte mannen zou er met zijn ontvoerde, driejarige zoontje hebben gewoond. Die peuter is overigens niet aangetroffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.