Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Duitser eist geld na gehoorbeschadiging treinfluit

Heb jij je ook wel eens afgevraagd of de fluit bij het dichtgaan van de trein soms niet net een tikketlje zachter kan? Een 48-jarige man uit Duitsland wel. Hij eist maar liefst 25.000 euro van de Duitse spoorwegen omdat de luide fluit van de conducteur hem gehoorbeschadiging heeft opgeleverd.

Dat gebeurde toen hij vorig jaar juli in de regionale trein tussen Düsseldorf en Keulen stapte. Het was op dat moment druk op het perron en de conducteur moest de deuren openhouden om de reizigers in te laten stappen. Op het moment dat hij daarna op zijn fluit blies, stond de conducteur dichtbij de man die de eis heeft ingediend.

Een rotje

Doordat de fluit op nog geen 10 centimeter van zijn linkeroor fel klonk, liep hij onherstelbare schade op, zo betoogt de man. "Alsof er een rotje bij mijn oor ontplofte", verklaarde hij in Duitse media. Sindsdien draagt de man een gehoorapparaat. De rechtbank moet zich nog over de eis buigen.

Schadelijk

Hoe hard het fluitgeluid precies was, is niet bekend, maar volgens eastwoodamps.com komt een fluit van dichtbij overeen met zo’n 95 decibel. Geluiden vanaf 80 decibel kunnen schadelijk zijn. Geluiden van 120 decibel kunnen je gehoor direct beschadigen. Hoe schadelijk geluiden tussen 80 en 120 decibel zijn hangt af van hoe vaak en hoe lang je er naar luistert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.