Metro
Metro Nieuws 5 aug 2018 / 10:23 uur

Dronken spookrijder opgepakt na vreemde capriolen

In de nacht van zaterdag op zondag is op de A16 bij het Brabantse Prinsenbeek een dronken automobilist opgepakt nadat hij op de weg vreemde capriolen aan het uithalen was. De man was onder meer aan het spookrijden en probeerde te keren op de snelweg. De automobilist is van Poolse komaf.

Vluchtstrook

De politie was die nacht gewaarschuwd dat op een van de rijstroken op de A16 een auto stilstond. Ter plaatse zagen agenten bij het knooppunt Princeville een auto tegen het verkeer in rijden met een snelheid van 70 kilometer per uur. De agenten probeerden de bestuurder te waarschuwen met hun zwaailamp, maar dat had geen effect. Daarop poogden de agenten bij Prinsenbeek een afslag te pakken om bij de auto te komen, waarna ze zagen dat de bestuurder op de snelweg probeerde om te draaien. Daarbij kwam hij dwars over de vluchtstrook in de berm tot stilstand.

Alcohol

De automobilist stapte uit, waarop de agenten hem konden arresteren. Volgens de politie rook de man sterk naar alcohol. Dat werd op het bureau nog maar eens bevestigd, aangezien de man niet in staat bleek te zijn om te blazen waarna de politie bloed bij hem heeft afgenomen. Zijn rijbewijs heeft de Pool moeten inleveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken spookrijder opgepakt na vreemde capriolen
Sluiten