Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 30 aug 2018 / 20:35 uur

Dakloze tiener geadopteerd door talloze Parijzenaren

In Parijs is de kracht van sociale media maar weer eens duidelijk geworden. Dat Twitter niet altijd een open riool vol ellende is, bewijst het verhaal van de 18-jarige Maëlig. De Franse tiener werd door zijn vader op straat gezet en zwierf vijf maanden lang door de Franse hoofdstad.

Dit veranderde toen de 19-jarige blogster Kim hem aantrof op straat, ze publiceerde een tweet over hem en sindsdien hebben de Parijzenaren ‘le petit prince‘ met open armen ontvangen. De jongen krijgt nu hulp uit ontelbare verschillende hoeken, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Follow-up: De verborgen kant van de jonge dakloze begint in de openbaarheid te verschijnen, en het lijkt erop dat hij niet helemaal onschuldig is. „Ik ben bestolen gerold door Maëlig. Hij is minder onschuldig dan hij lijkt, en stal een telefoon en een iPhone van me”, getuigt Martine, een van de mensen van wie hij onderdak gekregen heeft.

https://twitter.com/kimjlewin/status/1034185672930799618

Le petit prince

Alsof het Franse sprookje over de Kleine Prins anno 2018 in een modern jasje tot leven komt. Kim raakte met zwervende Maëlig aan de praat en zijn aangrijpende verhaal maakte grote indruk op haar.

„Hij was zo vol met hoop ondanks zijn schrijnende situatie. Zijn verhaal greep me enorm aan. Stop even als je over de Champs-Elysées wandelt om een praatje met hem te maken," zo tweette ze. 67.000 mensen retweetten deze oproep en de onfortuinlijke optimist wordt nu bedolven onder gulle gebaren en hartverwarmende giften.

De jonge Maëlig heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Hij groeide op in een gebroken gezin in de buurt van Rheims. Nadat hij twee jaar in een instelling van Jeugdzorg was ondergebracht, kwam hij weer terug bij zijn vader. Hij wilde de jongen niet meer in huis hebben en wees hem de deur. Hij stond er helemaal alleen voor en er was niemand die voor hem zorgde.

Vader

Franse media waren wel benieuwd naar het verhaal achter de kwestie en besloten zijn vader te vereren met een bezoekje. Hij was hier absoluut niet van gediend en wilde per se anoniem blijven. „Ik deed alles voor hem", zo stelt hij nors. „Hij tekent mij af als een boeman. Het is zijn eigen verantwoordelijkheid om een bestaan op de bouwen en onderdeel te worden van de maatschappij."

Het leven van Maëlig staat helemaal op zijn kop. „De tweet van Kim heeft alles veranderd", vertelt hij aan de Franse journalisten. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een Franse beroemdheid en krijgt hij massaal kleding, maaltijden en slaapplaatsen aangeboden.

De beduusde dakloze is de Parijzenaren erg dankbaar voor hun gulheid. Niet langer hoeft hij er meer alleen voor te knokken Hij heeft nu talloze adoptieouders en vrienden gekregen en stal harten over het hele land.

UPDATE: Maëlig blijkt minder onschuldig te zijn dan hij oogde. Hij maakte misbruik van de gastvrijheid op zijn logeeradres door een iPhone en een portemonnee te stelen en heeft een discutabel verleden. Lees er in deze follow up meer over.

https://twitter.com/Natharenard/status/1034574870389121025

Reageer op artikel:
Dakloze tiener geadopteerd door talloze Parijzenaren
Sluiten