Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Code oranje in drie provincies opgeheven

Het KNMI heeft de code oranje, de waarschuwing voor gevaarlijk weer, beëindigd voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Flevoland. Reden is dat de stormachtige wind intussen verder naar het noorden is getrokken. In die provincies geldt nog wel code geel.

De code oranje geldt nog wel voor Noord-Holland, Friesland, het IJsselmeergebied en de Wadden. Daar is kans op (zeer) zware windstoten tot rond 100 kilometer per uur uit een west- tot noordwestelijke richting. De harde wind neemt in de loop van de nacht af.

Grote bomen

Vanwege de code oranje wordt mensen aangeraden om bij grote bomen weg te blijven.  "Het is nu zomer en de bomen hebben veel blad, en vangen meer wind. Zeker de grote bomen die door de droogte wat minder vast zijn gaan zitten, zouden wel eens om kunnen waaien", aldus weerman Kuipers Munneke. Ook raadt hij mensen af om met een caravan of aanhanger de weg op te gaan met dit weer.

75 vluchten

Vanwege de slechte weersomstandigheden zijn op Schiphol maar liefst 75 vluchten geannuleerd. Er kan maar één start- en landingsbaan worden gebruikt, in plaats van de gebruikelijke twee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.