D. van Aken
D. van Aken Nieuws 24 aug 2018

Burgemeester van Gorinchem verbiedt urban muziek

Artiesten die urban muziek maken zijn niet meer welkom in Gorinchem tijdens het grote Zomerfeest. Volgens burgmeester Reinie Melissant is er bij die muzieksoort meer kans op relletjes. ,,En daar zitten we niet op te wachten hier in Gorinchem.’’

Broederliefde

De burgemeester zegt in een interview met RTV Rijnmond dat bij bepaalde artiesten bekend is dat de kans op een enorme toeloop van publiek groot is. ,,En laten we wel wezen, de Zomerfeesten van Gorinchem zijn in eerste instantie bedoeld voor de Gorinchemmers. En dan moet je dus wel rekening houden met de programmering die je al dan niet boekt.”

De formatie Broederliefde was vorig jaar een van de hoofdacts op het Zomerfeest in de Zuid-Hollandse stad. Dit leidde tot meer drukte dan de gemeente had verwacht.

Leuk houden

Volgens de burgemeester bestaan er bij de hulpdiensten ,,veiligheidsprofielen’’. ,,Het ene muziekgenre is toch wat veiligheidsgevoeliger dan het andere en urban willen we hier niet.’’ Gorinchem is een stad waar het goed feesten is, aldus de burgemeester, die overigens alleen urban heeft verboden. ,,En we willen het allemaal leuk houden hier.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Burgemeester van Gorinchem verbiedt urban muziek
Sluiten