Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Buitenlandse Zaken raadt mensen reis naar Lombok af

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt een reis naar het Indonesische eiland Lombok af. Ook afreizen naar de nabijgelegen Gili-eilanden wordt niet aangemoedigd.

De eilanden zijn afgelopen week geraakt door meerdere aardbevingen, waarbij bijna honderd doden vielen. Op het eiland Lombok is het chaotisch, vertelde Kinga Droog maandag aan Metro.

Contact

Voor Nederlanders die al in het gebied aanwezig zijn, luidt het advies de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Ook adviseert BuZa contact te houden met de luchtvaartmaatschappij, reisorganisatie en familie.

https://twitter.com/RodeKruis/status/1026420241147068416

Reisorganisatie TUI stelde maandag nog dat het reizigers vrijstond naar Lombok te reizen als ze dat zouden willen, maar inmiddels komen ze daarop terug. „We gaan vanaf nu geen nieuwe passagiers naar Noord-Lombok en de Gili-eilanden brengen", vertelt een woordvoerster. „Veertien Nederlanders die in een hotel in het zuidoosten van het eiland zitten, zijn ongedeerd gebleven, maar hebben aangegeven dat ze eerder naar huis willen.”

https://twitter.com/RodeKruis/status/1026340466369982464

Op Lombok liggen er nog altijd veel mensen onder het puin. Reddingswerkers werken hard om zoveel mogelijk mensen in veiligheid te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.