Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 8 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Britse brandweermannen leggen vuurtornado vast

In Nederland wordt gewaarschuwd voor zware onweersbuien waarbij veel droge takken naar beneden kunnen komen waaien en het water voor overlast kan zorgen. In Engeland legden brandweermannen het tegenovergestelde vast: daar hadden ze dinsdag geen water in de lucht, maar vuur.

Als brandweerman sta je regelmatig voor hete vuren, maar een vuurtornado was ook voor deze mannen bijzonder. Ze legden het vijftien meter hoge fenomeen vast en deelden de beelden via hun Facebook-pagina.

Whist we were firefighting at Occupation Lane we witnessed a firenado or a fire whirl it's created as cool air enters the top of the hot air causing a swirl similar to how a tornado is formed. #Station26 #LFRS

Posted by Leicestershire Fire and Rescue Service Ashby Station on Tuesday, August 7, 2018

De vuurkolk die veel wegheeft van een tornado komt – gelukkig – maar zelden voor. Zo’n kolk ontstaat als warme en koude en lucht met elkaar in aanraking komen. De hele lucht stijgt op en gaat door de koude omgeving draaien.

Veel schade

De brandweer zag de kolk toen ze een brand kwamen blussen in Albert Village. Er is veel schade aangericht aan een fabrieksterrein, maar zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Het bericht trekt veel bekijks op Facebook en daar maakt de brandweer slim gebruik van. Ze hebben direct een reactie geplaatst dat ze nog op zoek zijn naar nieuw personeel. Heb jij dus zin om oog in oog te staan met zulke vuurmonsters? Dan weet je waar je terecht kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.