Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 20 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Boot zeilmeisje Laura Dekker is total loss

Guppy, de boot waarmee Laura Dekker in 2012 rond de wereld voer, is niet meer. Op haar Facebookpagina schrijft ze dat de zeilboot gestrand is op een rif in de buurt van de Cookeilanden.

Vastgelopen

Dekker had de boot uitgeleend aan een non-profit organisatie, die ermee ging zeilen met kinderen. In eerste instantie zou Dekker zelf ook meegaan op de tocht, maar toen de boot in april 2018 vertrok, was ze te ziek. Ze had de kapitein geïnstrueerd en er het volle vertrouwen in dat hij het tot een goed einde zou brengen.

Tijdens de tocht gebeurde er echter het een en ander, waardoor de kapitein achterbleef in Fiji en iemand anders het roer overnam. Daar ging het mis. Een voor een verlieten de bemanningsleden het schip, waarna er één persoon met weinig zeilervaring overbleef. Hij liet de zeilboot vastlopen op het rif, waar Guppy nu al een week ligt.

Total loss

Dekker schrijft in haar bericht dat ze geen enkele boot kent die zo’n dergelijke aanvaring zou overleven. „Van wat ik heb gehoord over de schade, moet ze total loss zijn. Deze afgelopen week is een van de meest verdrietige weken in mijn leven geweest."

Ze beseft nog niet helemaal dat Guppy weg is. „Het is de realiteit, maar ik kan het nog niet accepteren. Guppy’s reis eindigt hier, maar in mijn herinneringen vaart ze altijd door."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.