Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Bizarre trend: de ‘Hot Water Challenge’

Op social media is een al enige tijd een nieuwe challenge gaande. Het is vergelijkbaar met de ‘Ice Bucket Challenge’ maar dan net iets anders… Je moet namelijk geen ijskoud, maar kokend water over jezelf (of een ander) gieten.

Een 8-jarig meisje uit Florida is al gestorven nadat ze deze challenge aanging. En tientallen anderen zijn al zwaar verbrand geraakt.

Rietje

De (bizarre) challenge is ‘simpel’: je giet heet water over jezelf of een ander, of drinkt het met een rietje. Wij hoeven je niet uit te leggen wat dat met je doet…

Eerder deze maand werd de 15-jarige Kyland Clark opgenomen in het ziekenhuis nadat een vriend tijdens het slapengaan warm water op zijn lichaam had gegoten. „Mijn huid viel gewoon van mijn borst”, vertelde Clark aan Fox 59. „En toen ging ik kijken in de spiegel en zag ik dat de huid ook van mijn gezicht viel.”

Brandwonden

Eerder is ook een 11-jarig meisje uit New York naar het ziekenhuis gebracht met ernstige tweedegraads brandwonden nadat een vriend kokend water over haar had gegoten. En ook een 10-jarige jongen in North Carolina werd met tweede- en derdegraads brandwonden naar het ziekenhuis gebracht nadat hij de Hot Water Challenge had geprobeerd… Wij hebben maar één (hopelijk overbodig) advies: doe dit thuis niet na.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bizarre trend: de ‘Hot Water Challenge’
Sluiten