Metro
Metro Nieuws 23 aug 2018 / 20:39 uur

Belg aangehouden die voor Jos Brech werd aangezien

Dat de politie in Europa, en heel Nederland op scherp staat om de 55-jarige Jos Brech te vinden, moge duidelijk zijn. De Franse politie heeft donderdagochtend in de Franse Vogezen een Belgische toerist aangehouden die werd aangezien voor Jos Brech.

Brech is de voortvluchtige man die wordt verdacht van de moord op de destijds elfjarige Nicky Verstappen. De 55-jarige is mogelijk ondergedoken in de Vogezen.

Leek er ‘een beetje’ op

Twee politieagenten uit Amsterdam, in de Vogezen op vakantie, zagen de man lopen en meenden in hem de verdachte te herkennen. De man leek er volgens een woordvoerder van de Limburgse politie een beetje op. De twee vakantiegangers maakten foto’s en filmpjes van de ‘verdachte’ en stuurden die naar de recherche in Nederland. De gealarmeerde Franse politie hield de Belg nog geen half uur later aan.

Al gauw bleek dat het niet om Brech ging. De geschrokken Belg kon vervolgens zijn weg vervolgen.

200 tips

Veel mensen willen de politie helpen om de voortvluchtige te vinden. Dat bleek woensdagavond al, toen de politie al meer dan 200 tips kreeg over de locatie van Brech. Naar de man is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

Het speciale telefoonnummer van de politie voor tips over Jos Brech is 088 16 88 999. Er kan tot en met 31 augustus gebeld worden over de zaak-Verstappen.

Reageer op artikel:
Belg aangehouden die voor Jos Brech werd aangezien
Sluiten