Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 14 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Bas Smit stopt pas als Máxima zijn shirt draagt

Wie niet weet wie Bas Smit is, heeft de afgelopen week onder een steen geleefd. Hij verzon een t-shirt om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum en hoewel het shirt begon als een grote grap (zijn eigen hoofd is erop gedrukt), werd het uiteindelijk een trend waar heel Nederland aan mee doet. En Smit heeft aangegeven dat hij pas stopt, als Máxima zelf zijn shirt draagt.

plezier

Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, heeft met het t-shirt al duizenden euro’s opgehaald, die zijn geschonken aan het Prinses Máxima Centrum. De opbrengst heeft als doel om wat plezier te gunnen aan kinderen die daar behandeld worden voor kanker. ging onder meer naar een aquarium en een speeltoestel.

Of het einde van zijn actie al in zicht komt weet hij niet. Aan het AD meldt hij dat hij pas stopt als koningin Máxima zijn shirt ook draagt. ,,Dat zou toch helemaal te gek zijn? Als zij het t-shirt draagt, dan stop ik!"

duizend shirtjes, 10.000 euro

Over de actie zegt hij verder: ,,Aan de ene kant moet je niet te lang doorgaan met iets dat goed is, maar aan de andere kant: duizend shirtjes verkopen levert ook weer 10.000 euro op. Moet ik dan zeggen dat we ermee kappen?"

Het shirt van Smit is onder andere al gedragen door Lil Kleine, Fred van Leer, Armin van Buren en Max Verstappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.