Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Arrestatie na dreiging aanslag op Wilders

De politie heeft op het Centraal Station van Den Haag een man opgepakt. De man zette eerder een filmpje op Facebook waarin hij aan aanslag aankondigt op de Tweede Kamer of de organisator van de cartoonwedstrijd van de PVV, Geert Wilders. Of de verdachte ook daadwerkelijk specifiek op hem doelde is onduidelijk.

Waanzin dat dit gebeurt

Wilders zelf heeft ook al gereageerd op de arrestatie. Volgens hem gaat het om een man uit Pakistan die naar Nederland was afgereisd speciaal om hem te vermoorden. ,,Gelukkig is hij opgepakt. Het is waanzin dat dit gebeurt naar aanleiding van een tekenwedstrijd en dat het doodsbedreigingen regent", schrijft de partijleider van de PVV op Twitter.

De Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid bevestigt dat het goed contact heeft met Wilders over de situatie. Of de politicus extra beveilig wordt is momenteel niet bekend.

Spotprentenwedstrijd

De ophef is ontstaan nadat Wilders onlangs aankondigde in het partijgedeelte van de PVV op het Binnenhof een spotprentenwedstrijd wil organiseren met als onderwerp de profeet Mohammed. Onder andere premier Mark Rutte en Stef Blok (minister van Buitenlandse Zaken) spraken zich uit.

In Pakistan kwamen de plannen van Wilders (die al een paar honderd inzendingen zou hebben ontvangen) ook binnen. Het leidde tot felle kritiek en de nodige protesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.