Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse man crasht met leeg passagiersvliegtuig

Een vliegtuigmonteur heeft vrijdagavond vermoedelijk zelfmoord gepleegd door met een passagiersvliegtuig te crashen op een eiland in de Amerikaanse staat Washington. De man had het vliegtuig gestolen op het vliegveld van Seattle. Behalve de man zelf waren er geen andere passagiers aan boord van het vliegtuig.

Geen terreurdaad

De politie van Tacoma gaat er van uit dat de man zelfmoord heeft gepleegd door het vliegtuig te laten crashen. Het passagiersvliegtuig werd achterna gezeten door twee jachtvliegtuigen die volgens de politie geen rol speelden bij de crash. „De piloten hebben er voor gezorgd dat het gestolen vliegtuig uit de buurt bleef van gevaarlijke plaatsen”, zegt de politie van Pierce County waar Tacoma onder valt. Voordat hij neerstortte, voerde de man nog diverse trucs uit in de lucht.

Volgens de politie gaat het niet om een terreurdaad. „Het is een 29-jarige man uit Pierce County die zelfmoord heeft gepleegd.”

Verward

Uit audiofragmenten tussen de man en de verkeerstoren, blijkt dat de man zijn vliegervaring heeft opgedaan via de computer. Hij maakt een verwarde en desperate indruk. De verkeersleider probeert de man te helpen met het landen, maar dat lukt niet. Uiteindelijk crasht hij op Ketron Island, waar het vliegtuig een stuk bos in vlammen zet.

Het toestel is een Bombardier Q400 van Horizon Air, een dochteronderneming van Alaska Airlines, met een capaciteit van zo’n zeventig passagiers.

Het vliegverkeer is enige tijd stilgelegd. Inmiddels is de luchthaven weer normaal in bedrijf. Vooralsnog raakte op de grond niemand gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.