Metro
Metro Nieuws 1 aug 2018 / 04:19 uur

Alle 103 mensen overleven vliegtuigcrash Mexico

In Mexico is een passagiersvliegtuig met 103 mensen aan boord neergestort. Het toestel is gecrasht in de noordelijke deelstaat Durango. Dat gebeurde vlak na het opstijgen van het vliegveld Guadalupe Victoria International Airport. Er zijn geen doden.

Zelf verlaten

Ongeveer 85 mensen raakten gewond, van wie er 49 naar het ziekenhuis zijn gebracht, melden de Mexicaanse autoriteiten. Twee zijn er ernstig aan toe. De meeste mensen konden zelf het vliegtuig verlaten dat deels vlam vatte door de crash.

Het gaat om een binnenlandse vlucht van Aeroméxico. Het toestel was op weg naar Mexico-Stad. Vlak na het opstijgen stortte het neer, op zo’n 10 kilometer afstand van het vliegveld.

Storm

Een woordvoerder van de luchthaven Guadalupe Vicoria International zegt het ongeluk te wijten is aan het slechte weer. Het regende, hagelde en er stond een sterke wind op het moment dat het vliegtuig vertrok.

Televisiebeelden tonen een vliegtuig dat in een veld ligt. Zwarte rookwolken stijgen van het toestel op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alle 103 mensen overleven vliegtuigcrash Mexico
Sluiten