Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 aug 2018 / 08:55 uur

Agent doodgeschoten in Spa, Nederlander aangehouden

Een Belgische agent (38) is in de nacht van zaterdag op zondag doodgeschoten in de Belgische gemeente Spa (provincie Luik). De autoriteiten hebben onder meer een politiehelikopter ingezet om te helpen bij de zoektocht. Een Nederlandse man is aangehouden vanwege de mogelijke betrokkenheid in Spa, dat heeft het parket in de Belgische plaats Verviers bevestigd.

’26-jarige Nederlander opgepakt’

Volgens de woordvoerster het parket wordt nog onderzocht wat de rol is van de man bij het incident in Spa. Ze kon verder nog niks zeggen over de identiteit van de man en of hij gewond is geraakt. Volgens Belgische media gaat het om Ivo T. Eerder kwam het bericht dat het om een 26-jarige Nederlander zou gaan.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat de politie reageerde op een melding over een ruzie. Vervolgens zou zijn geschoten vanuit een voertuig. Bronnen hadden eerder aangegeven dat de schietpartij plaatsvond tijdens een verkeerscontrole.

Minister Binnenlandse zaken toont medeleven

De autoriteiten riepen na de schietpartij nog een traumahelikopter op, maar de hulp mocht niet meer baten. Minister Jan Jambon (Binnenlandse Zaken) heeft zijn medeleven betuigd. ,,Dramatisch voorval in Spa. Mijn diepste medeleven met de nabestaanden van de overleden politieman en alle steun aan zijn collega’s van de lokale politie”, schreef de bewindsman op Twitter.

Op het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps wordt zondag de Grote Prijs van België gehouden. Max Verstappen wordt tijdens de Formule 1-race gesteund door naar schatting 80.000 landgenoten op de tribune.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agent doodgeschoten in Spa, Nederlander aangehouden
Sluiten