Metro
Metro Nieuws 29 aug 2018 / 16:24 uur

Advocaat Lili en Howick kan niets meer voor hen doen

De Armeense kinderen Lili en Howick moeten definitief naar Armenië. De advocaat van de zus (12) en broer (13) kan niets meer voor hen doen.

Boos en verdrietig

Dat zei advocaat Flip Schüller woensdagavond in het NOS Jeugdjournaal. Wel wil hij in de gaten houden of Lili en Howick in Armenië goed worden opgevangen. Is dat niet het geval, en als het slecht met de kinderen gaat, dan kan hij alsnog bezwaar maken.

Lili (12) en Howick (13) moeten uiterlijk op 8 september Nederland hebben verlaten. De twee wonen al tien jaar in Nederland, en zijn dan ook verdrietig en boos, zeggen ze in het Jeugdjournaal. „We kunnen daar niet fatsoenlijk wonen en komen daar in een weeshuis terecht”, vertelt Howick.

Howick noemt dit een „angstaanjagende periode". „Het is gemeen en niet eerlijk", vult Lili aan. „Daar denk je de hele dag aan."

Het gaat door

Staatssecretaris Harbers van Immigratie kan de uitzetting nog voorkomen, maar hij zegt dat hij dat niet gaat doen en dat de uitzetting volgende week doorgaat. Eerder zei hij al dat ze in Armenië geen gevaar lopen en niet in mensonterende omstandigheden terechtkomen.

„De hoogste rechter in ons land, de Raad van State, heeft geoordeeld dat de besluiten van staatssecretaris Harbers dat ze naar Armenië moeten, in orde zijn. Dat betekent dat de kinderen zo spoedig mogelijk worden herenigd met hun moeder die daar al is", laat een woordvoerder van het ministerie weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat Lili en Howick kan niets meer voor hen doen
Sluiten