Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Accu elektrische fiets ontploft tijdens fietstocht

Een man uit Nijmegen moet woensdagochtend een engeltje op zijn schouders hebben gehad. Terwijl hij op zijn elektrische fiets zat, ontplofte de accu van het voertuig en vloog de fiets in brand. De man zelf bleef gelukkig ongedeerd, maar is wel enorm geschrokken.

Van de fiets is weinig meer over. Het voertuig is grotendeels afgebrand. De man had „iets horen sissen”, vertelt een woordvoerder van de brandweer aan De Telegraaf.

Nooit eerder meegemaakt

Iets voor acht uur ‘s ochtends fietste de man door Nijmegen toen de accu tot ontploffing kwam, schrijft De Gelderlander op haar website. Een omwonende was zo slim om direct een gieter met water te pakken en de in brand gevlogen fiets te blussen. De brandweer hoefde daardoor niet meer in actie te komen.

Zowel de Fietsersbond als Brandweerzorg kijken verbaasd op van het incident. Beiden hebben nooit eerder meegemaakt dat de accu van een elektrische fiets ontplofte„Dit is de eerste keer dat ik er van hoor, het komt voor mij als verrassing. Laten we eerst dit incident goed onderzoeken, voordat we overhaaste conclusies trekken”, aldus de directeur van Brandweerzorg tegenover de krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.