Metro
Metro Nieuws 29 aug 2018 / 20:44 uur

4000 euro voor wie weet waar hond Biko is

Het is al een halfjaar geleden dat hond Biko verdween uit het Overijsselse Geesteren. Ook toen werd er al uitgebreid naar de golden retriever gezocht, maar helaas tevergeefs. In een laatste poging om de viervoeter te vinden, heeft het zoekteam Dogs Lovers de beloning voor dé tip verhoogd naar 4000 euro.

Drenthe

Het zoekteam heeft 3000 euro over voor de gouden tip. Daar komen 500 euro van eigenaar Huub Wolberink en 500 euro van een anonieme tipgever bij.

Astrid van Huizen van Dogs Lovers laat aan RTV Oost weten dat ze denkt dat het dier in Drenthe is. Ze baseert zich op anonieme tips die binnenkomen.

‘Boterham minder’

Volgens Van Huizen loopt de politie „achter de feiten aan". Daarom gaat ze nu zelf de zoektocht weer leiden. „Het gaat mij allemaal om de dieren. Dan eet ik maar een boterham minder", zegt ze over de forse beloning die nu wordt uitgeloofd.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=716772922030471&id=334962210211546

Zwarte vlek

Biko, die te herkennen is aan de zwarte vlek op zijn tong, is bij veel mensen uit het dorp bekend. „Hij lag hier altijd aan de weg en veel mensen stopten even om hem te aaien”, vertelde zijn baasje Huub Wolberink eerder aan Tubantia„Dat is zijn kracht, maar dat is nu waarschijnlijk ook zijn zwakte geweest.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
4000 euro voor wie weet waar hond Biko is
Sluiten