Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 8 aug 2018 / 13:10 uur

1900 resten van ballonnen teruggevonden in Noordzee

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een ballon laat opgaan in de lucht. Maar ballonnen die de lucht in gaan, belanden vaak in de zee. Volgens de Stichting De Noordzee staan ballonnen nog steeds in de top vijf van meest gevonden stukken afval op stranden.

Veel plastic in de zee

Minderen met plastic rietjes, waterflesjes en de aanschaf van plastic tasjes in de supermarkt. Stap voor stap proberen we steeds minder plastic te gebruiken. Toch wordt er nog altijd heel veel plastic terug gevonden in de zee. Vrijwilligers zijn bezig met een opruimactie langs de Noordzeekust. In zeven dagen tijd hebben ze de resten van 1900 ballonnen weg gehaald.

„Ballonnen die de lucht in gaan, belanden vaak in zee. Dieren in zee zien het rubber aan voor voedsel en vogels kunnen verstrikt raken in de plastic sierlinten die aan de ballonnen hangen”, aldus de stichting.

In totaal is er in zeven dagen tijd 4297 kilo afval van de stranden gehaald. Vorig jaar was dit na hetzelfde aantal etappes 4140 kilo, meldt Stichting De Noordzee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1900 resten van ballonnen teruggevonden in Noordzee
Sluiten