Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

14-jarige Nsimire uit Den Haag al 1,5 week vermist

De 14-jarige Nsimire Massembo uit Den Haag is al ruim anderhalve week vermist. De tiener werd voor het laatst gezien op 28 juli, toen ze de woning verliet van een vriendin waarbij ze had geslapen.

Emotionele oproep

Vlak voor haar verdwijning bleef Nsimire onverwachts bij een vriendin slapen. De volgende dag heeft ze het huis van haar vriendin verlaten, maar sindsdien is er geen enkel spoor meer van haar vernomen. De vader van het meisje heeft op Facebook een emotionele oproep gedaan, waarin hij schrijft dat de familie kapot gaat van verdriet. „Mijn jongste vraagt elke dag: “ papa, komt ze vandaag weer terug?” Ik zeg dan ja mijn schat, terwijl ik helaas het antwoord op haar vraag niet heb."

„Toen Nsimire nog klein meisje was vroeg ze een keer aan mij: "Papa, ga je mij altijd beschermen?" Ik heb toen mijn woord gegeven en haar beloofd dat ik er voor haar zou zijn. Ik mis haar zo verschrikkelijk."

Geen Amber Alert

Haar vader is vooral verbaasd dat de politie geen Amber Alert heeft ingezet.  „Een woordvoerder van de Haagse politie zegt dat de vermissing van Nsimire niet voldeed aan de criteria daarvoor. Er is geen directe indicatie dat ze gevaar loopt. Dat is de reden dat er geen alert is uitgegaan," meldt de NOS.

Nsimire zou regelmatig in de omgeving van het Zuiderpark ‘chillen’. Ze heeft een donkere huidskleur, ze heeft zwart haar met ingevlochten zwart en bruin nephaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.