Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Zoektocht naar vermiste Koen gaat verder

Zijn ouders en vrienden zijn radeloos, maar blijven moed houden. Al een aantal dagen zoeken ze iedere dag naar de vermiste Koen van Keulen uit Soest. Maandagmorgen wordt de grootschalige zoektocht hervat.

Sporen gewist

Net als zondag wordt er een groot team van vrijwilligers ingezet, die veld voor veld uitkammen op zoek naar de 17-jarige jongen. Eind van de ochtend wordt het team van Stichting Reddingshonden RHWW verwacht, die zullen dan ook gaan zoeken. In de nacht van zondag op maandag was het noodweer in de regio, waardoor de kans bestaat dat eventuele sporen uitgewist zijn.

Zoektocht naar vermiste Koen gaat verder
Reddingswerkers zoeken in het Gardameer / ANP

Er wordt ondertussen gezocht met vrijwilligers, honden, drones en helikopters. Toch is er nog geen enkel aanknopingspunt. Eerdere tips dat Koen met een meisje zou zijn gezien, of bij Movieland liep, draaiden op niks uit.

Geen digitaal spoor

„We vinden het raar dat er geen enkel digitaal spoor van hem is. Op videobeelden van veiligheidscamera’s is hij tot nu toe nergens te zien”, zegt een woordvoerder van de familie vanuit Italië. „Getuigen spreken elkaar bovendien tegen als het gaat om waar Koen uit de bus is gestapt."

De vader van Koen, Gert-Jan, vraagt zich af waarom Koen in de bus is blijven zitten. „Op de een of andere manier is hij blijven zitten. Hij zat achterin, zijn vrienden voorin. Misschien heeft hij niet gehoord dat z’n vrienden zeiden dat ze eruit moesten?" Vrijdagochtend ontdekte Gert-Jan dat er één persoon te weinig in de tent lag, vertelt hij aan RTV Utrecht. „Toen bleek dat zijn vrienden de hele nacht al naar hem hadden gezocht."

Zoektocht naar vermiste Koen gaat verder
Flyer met daarop de vermiste Koen / ANP

Slecht gevoel

Gert-Jan heeft een slecht gevoel bij de vermissing. „Er is geen teken van leven. Hij heeft z’n bankpassen bij zich, maar niet gebruikt. Hij heeft ook niet aan mensen gevraagd of hij even met hun telefoon mocht bellen, terwijl het een jongen is die makkelijk contact maakt en goed Engels spreekt. We vrezen het ergste." Toch houdt hij de hoop dat als er geen slecht nieuws is, Koen nog in leven zal zijn, vertelt hij aan het AD.

De 17-jarige Koen verdween na een avondje stappen met vrienden in de nacht van donderdag op vrijdag. Hij stapte een halte later uit de shuttlebus, die de groep terug naar de camping bracht. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.