In het nieuws

Wilders verliest 150.000 nepvolgers op Twitter

Wilders verliest 150.000 nepvolgers op Twitter

Twitter is aan het strijden tegen nepaccounts, trollen en bots. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

14 JUL 2018

De nepaccounts op social media vliegen je om de oren en in een poging om af te rekenen met de kritiek is Twitter al een paar weken bezig met het verwijderen van deze nepaccounts. Ondertussen is Nederland aan de beurt en het gevolg is dat PVV-leider Geert Wilders in een klap 150.000 volgers kwijt is.

Schoonmaakbeurt

De politieke leiders van ons land zijn erg actief op Twitter. Onze premier Mark Rutte had aan het begin van de week 974.000 volgers. Door de schoonmaakbeurt raakte hij 13.000 volgers kwijt. Ook een behoorlijke hap, maar bij Wilders is het wel erg opvallend. Hij begon de week nog met 956.000 volgers maar raakte 151.000 kwijt, waarvan 150.000 op een en dezelfde dag. Hij heeft nu nog 804.000 volgers over en is in totaal ruim vijftien procent aan volgers verloren.

Ook andere politiek leiders zagen volgers verdwijnen. Thierry Baudet (FVD) verloor 5700 volgers en Jesse Klaver (GroenLinks) verloor er 5800. Opvallend genoeg verloor Lilian Marijnissen (SP) helemaal geen volgers.

In het buitenland was het ook raak. Zo verloren Barack Obama, Kay Perry, Taylor Swift en Justin Bieber allemaal dik twee miljoen volgers. Oprah Winfrey meer dan een miljoen volgers.

Actiever

Twitter is aan het strijden tegen nepaccounts, trollen en bots. Door deze schoonmaakactie maakte het aandeel van Twitter een smak op de beurs. Dat kwam omdat de Washington Post woensdag bekend maakte dat Twitter in mei en juni van dit jaar tientallen miljoenen nepaccounts verwijderd had.

En het is nog niet klaar met de schoonmaakronde. Sterker nog, het platform is nog actiever geworden met het verwijderen van de accounts. Dat komt door de kritiek dat Rusland de Amerikaanse presidentsverkiezingen probeerde de beïnvloeden via nepaccounts op social media. Twitter laat in een reactie weten dat ze ‘begrijpen dat dit voor sommigen moeilijk zal zijn, maar wij geloven dat nauwkeurigheid en transparantie van Twitter een beter platform voor openbare gesprekken wordt’.


Views

2k+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

400+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

2 UUR

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

300+