Elselotte Smink
Elselotte Smink Openbaar vervoer 4 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Wie weet een naam voor de hoogwerker op Utrecht CS?

Wie regelmatig via Utrecht Centraal reist, heeft ‘m ongetwijfeld een keer gespot: de enorme hoogwerker die al bijna anderhalf jaar in de stationshal te vinden is.

Het blauwe gevaarte deed in eerste instantie dienst als hulpmiddel voor de verbouwing van de hal, maar bleek na de werkzaamheden niet meer ‘even makkelijk’ uit de ruimte gehaald te kunnen worden. Vergeten, aldus een woordvoerder van de NS. Een ode aan de imperfectie, volgens sommigen.

De NS adopteerde het apparaat en zoekt nu naar een mooie naam voor de hoogwerker.

Blauwe monster

De prominente plek die de machine eerst had in de stationshal, werd een tijdje vervangen door een plek bij een loods bij het Jaarbeursplein. Het ‘beestje’, zoals de hoogwerker al liefkozend werd genoemd, komt namelijk nog steeds handig van pas bij diverse kleine werkzaamheden, zoals het vervangen van lampen en de installatie van sprinklers.

Eeuwige roem

Ideeën voor een nieuwe naam kunnen via Twitter of Facebook bij NS Online gedropt worden. Op maandag 9 juli om 12:00 uur wordt bekendgemaakt welke naam het beestje krijgt: die naam wordt met stickers op de zijkant van de machine geplaatst.

De bedenker van de naam vergaart volgens de NS ‘eeuwige roem’ en krijgt de eer om bij de doop van het gevaarte aanwezig te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.