Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 3 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Walmart in Amerika onder vuur om anti-Trumpkleding

De Amerikaanse supermarktketen Walmart ligt onder vuur om een aantal anti-Trumpmerchandise die hij in het assortiment had. Veel mensen roepen op tot een boycot van Walmart door de spullen.

Op de producten, waarvan een groot deel kleding is, staat ‘Impeach 45’, wat vertaald ‘Zet 45 af’ betekent. Aangezien Donald Trump de 45ste president van Amerika is, zijn de producten een duidelijk statement tegen de huidige Amerikaanse president.

Derde partij

De tekst was te vinden op 13 producten van Walmart. De supermarkt verkocht bijvoorbeeld T-shirts, sweaters en rompertjes, maar ook mokken met ‘Impeach 45’. De merchandise is weliswaar gemaakt door een derde partij, Old Glory, maar werd aangeboden op de officiële website van Walmart.

Veel klanten zijn woest op het bedrijf. Een van de klanten zegt bijvoorbeeld: „Ik ben al jaren een Walmartklant. Nu ik dit shirt gezien heb, zal ik mijn online account sluiten en niets meer in jullie winkels kopen." Andere mensen roepen op tot een boycot totdat de spullen uit het assortiment wordt gehaald.

Metro wacht nog op een officiële reactie van Walmart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.