In het nieuws

Likeability of 5

'Waar ben je?!" Whatsapp-worstelingen op festivals

Leg alle telefoons van festivalgangers naast elkaar en je ontdekt al snel een thema.

Foto van 'Kyrie Stuij'

11 JUL 2018

Links van de achterste paal. Vooraan bij het podium tegenover de drummer. Loop naar de geluidsman, dán linksaf. Probeer elkaar maar eens terug te vinden tussen de mensenmassa op een festival. Met het seizoen in volle glorie stromen de Whatsapp-groepen weer vol met onduidelijke, grappige en soms ronduit cryptische bewegwijzeringen.

De foto waar je niets aan hebt

‘Tussen die palen’. Ja probeer het met deze foto, van de blauwe lucht en een beetje paal, maar te vinden. ,,Sta je daar tussen de hossende mensen te zoeken. Nee, mijn vrienden zijn geen helden in het maken van duidelijke locatiefoto’s’’, aldus Gerben Groot uit Breda.

'Doe de gans' 

Een internationale vriendengroep bedacht ‘the goose’ (de gans): een gebaar waarbij je je hand in de vorm van een snavel boven het publiek houdt. Zo te lezen heeft de vogel zich regelmatig laten zien.

Jochem is daar niet

Alsof de zoektocht al niet vermoeiend genoeg is, aan sommige vrienden kun je de richting maar beter niet vragen. Lol hadden de mannen wel. ,,Legendarisch gesprek’’, aldus Bram Verbeek over zijn festivalmaat Jochem.

'We hebben Patrick' 

Het was nog maar de tweede dag van het festival Defqon en de vriendengroep van Alicia Tax was meer tijd kwijt aan het zoeken van elkaar, dan aan het feesten. De groep heeft op de laatste dag maatregelen genomen. ,,Iedereen heeft een indianentooi opgezet. Zo konden we elkaar niet meer kwijtraken.’’

Hoe vind je elkaar wél terug?

Metro vroeg festivalgangers om tips.

  • Live Locatie. Thijs uit Zwolle zweert bij de functie op Whatsapp waarmee je voor een bepaalde tijd live je locatie kunt delen met je contacten. Problemen met de gps-functie in drukke gebieden heeft hij zelf nog niet ervaren: ,,Werkt super!’’
  • Vaste plek. Kitty uit Amsterdam hanteert al jaren dezelfde tactiek: ,,Aan het begin van de dag spreek je met de groep voor de hele dag een vaste plek af. Bijvoorbeeld halverwege het publiek aan de linkerkant.’’
  • Acceptatie. Gerben uit Breda wijst erop dat het terugvinden van de groep niet altijd het belangrijkste hoeft te zijn. ,,Meestal kun je het in je eentje of met mensen die je ter plekke ontmoet ook prima naar je zin hebben. Je hoeft niet altijd met dezelfde groep te zijn.’’

lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

5k+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

900+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

1k+

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Eindelijk regen in delen van Gelderland

Heftige regenbui in Apeldoorn / Mirjam van de Hel

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Waar het op de meeste plekken in Nederland nog lekker warm is, zijn sommige inwoners van Gelderland blij met een zeer lokale bui die daar vanavond viel.

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Het regent erg lokaal / Weeronline

Regen


Views

700+

Jongetje (4) schiet per ongeluk nichtje van 2 dood

Jongetje (4) schiet per ongeluk nichtje van 2 dood

Het ongeluk vond plaats in de Amerikaanse staat Californië. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een vreselijk ongeluk. Zo noemt de Amerikaanse politie het ongeval waarbij een 4-jarig jongetje zijn nichtje van twee jaar jonger doodschoot met een pistool van hun opa.

Spoed

Het ongeluk gebeurde vrijdag in Muscoy, Californië. Het meisje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later overleed. Dat melden Amerikaanse media.


Views

900+