In het nieuws

Likeability of 5

'Waar ben je?!" Whatsapp-worstelingen op festivals

Leg alle telefoons van festivalgangers naast elkaar en je ontdekt al snel een thema.

Foto van 'Kyrie Stuij'

11 JUL 2018

Links van de achterste paal. Vooraan bij het podium tegenover de drummer. Loop naar de geluidsman, dán linksaf. Probeer elkaar maar eens terug te vinden tussen de mensenmassa op een festival. Met het seizoen in volle glorie stromen de Whatsapp-groepen weer vol met onduidelijke, grappige en soms ronduit cryptische bewegwijzeringen.

De foto waar je niets aan hebt

‘Tussen die palen’. Ja probeer het met deze foto, van de blauwe lucht en een beetje paal, maar te vinden. ,,Sta je daar tussen de hossende mensen te zoeken. Nee, mijn vrienden zijn geen helden in het maken van duidelijke locatiefoto’s’’, aldus Gerben Groot uit Breda.

'Doe de gans' 

Een internationale vriendengroep bedacht ‘the goose’ (de gans): een gebaar waarbij je je hand in de vorm van een snavel boven het publiek houdt. Zo te lezen heeft de vogel zich regelmatig laten zien.

Jochem is daar niet

Alsof de zoektocht al niet vermoeiend genoeg is, aan sommige vrienden kun je de richting maar beter niet vragen. Lol hadden de mannen wel. ,,Legendarisch gesprek’’, aldus Bram Verbeek over zijn festivalmaat Jochem.

'We hebben Patrick' 

Het was nog maar de tweede dag van het festival Defqon en de vriendengroep van Alicia Tax was meer tijd kwijt aan het zoeken van elkaar, dan aan het feesten. De groep heeft op de laatste dag maatregelen genomen. ,,Iedereen heeft een indianentooi opgezet. Zo konden we elkaar niet meer kwijtraken.’’

Hoe vind je elkaar wél terug?

Metro vroeg festivalgangers om tips.

  • Live Locatie. Thijs uit Zwolle zweert bij de functie op Whatsapp waarmee je voor een bepaalde tijd live je locatie kunt delen met je contacten. Problemen met de gps-functie in drukke gebieden heeft hij zelf nog niet ervaren: ,,Werkt super!’’
  • Vaste plek. Kitty uit Amsterdam hanteert al jaren dezelfde tactiek: ,,Aan het begin van de dag spreek je met de groep voor de hele dag een vaste plek af. Bijvoorbeeld halverwege het publiek aan de linkerkant.’’
  • Acceptatie. Gerben uit Breda wijst erop dat het terugvinden van de groep niet altijd het belangrijkste hoeft te zijn. ,,Meestal kun je het in je eentje of met mensen die je ter plekke ontmoet ook prima naar je zin hebben. Je hoeft niet altijd met dezelfde groep te zijn.’’

lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

5k+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

3 UUR

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

300+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+