In het nieuws

VIDEO: Juncker loopt scheef en verliest bijna balans

VIDEO: Juncker loopt scheef en verliest bijna balans

Jean-Claude Juncker tijdens de NAVO-top. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

12 JUL 2018

Jean-Claude Juncker leek niet in zijn beste doen te zijn vlak voor het galadiner bij de NAVO-top van donderdag. Sterker nog, de huidige president van de Europese Commissie leek niet genoeg kracht te hebben om zelf te lopen.

Nadat Juncker de auto uitstapt, begint de ellende eigenlijk al. Juncker strompelt en schuifelt naar zijn bestemming. Dat is een groep van drie mannen. Hij besluit een van hen een zoen te geven. Daarna moeten de mannen poseren voor foto's, een concept dat Juncker pas heel laat door lijkt te hebben.

Trapje

Ook daarna blijkt de Luxemburger veel moeite te hebben met bewegen. Vooral het trapje dat alle wereldleiders op moeten om een speciale performance te bekijken blijkt grote problemen te veroorzaken voor Juncker. Zowel bij het beklimmen van het trapje als het naar beneden gaan wordt hij ondersteund door onder meer de leiders van Finland en Oekraïne. Ook minister-president Mark Rutte van Nederland ondersteunt de president later als hij zich moeilijk vooruit beweegt.

Volgens Rutte is dit een probleem waar Juncker vaker mee worstelt: „Hij heeft voor zover ik weet geen serieuze gezondheidsproblemen, maar hij heeft al een tijdje problemen met zijn rug. Dat kan soms een probleem zijn, omdat hij pijnaanvallen kan krijgen."

De beelden zijn hieronder te bekijken.


Views

4k+

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Ze was een minuut te laat. Foto: Printscreen YouTube / Omroep Gelderland

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ze was een minuut te laat, Ingrid van Ballegooij uit Haren. En ja, omdat regels nu eenmaal regels zijn, mag ze morgen niet opnieuw verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.

'Ik wil niet stoppen'

Van Ballegooij werd gediskwalificeerd. „Als ik dit had geweten, was ik vanmorgen al niet meer gestart", zegt ze al huilend vlak na de finish tegen Omroep GelderlandZe werd het laatste stukje gedragen door omstanders, maar eenmaal bij de finish - om 17.01 - bleek dat helaas voor niets te zijn geweest. „Vanochtend dacht ik bij m'n eigen: Ik wil niet stoppen, ik ga door. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen."


Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 09:14

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

500+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 3

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

2 UUR

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

300+

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

De strooiwagens rijden in de Geldermalsen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het is een gek gezicht, maar in de Gelderse gemeente Geldermalsen zijn voor even de strooiwagens uit de schuur gehaald.

Gesmolten asfalt

Door de aanhoudende droogte en hitte dreigt er namelijk schade te ontstaan aan het asfalt. Gesmolten asfalt blijft kleven aan autobanden en laat overal sporen na. En daarom wordt er gestrooid met zout, want dat helpt daar tegen. Het strooien heeft dus niets te maken met eventuele gladheid.


Views

1k+