Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 12 jul 2018 / 15:45 uur

Veel ongelukken door buitenlandse truckers

Buitenlandse vrachtwagenchauffeurs zorgen relatief vaak voor ongelukken in Nederland. In maar liefst 40 procent van de vrachtwagenongelukken zit een buitenlandse chauffeur achter het stuur.

Dat terwijl maar 13 procent van de vrachtwagens in Nederland ook daadwerkelijk een buitenlands kenteken heeft. Daarmee zijn de buitenlandse truckers dus behoorlijk oververtegenwoordigd bij ongelukken en pechgevallen. Vooral Polen (9 procent), Duitsers (5 procent) en Roemenen (5 procent) maken er een potje van, zo meldt het AD.

Economie

Het aantal vrachtwagenongevallen steeg vorig jaar met 40 procent naar 1484 ongelukken. Bij de helft van die ongelukken moest er een bergingsbedrijf aan te pas komen. Volgens de Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s is de stijging het gevolg van de grotere drukte op de weg. Door het herstel van de economie is er ook meer goederenvervoer.

Rijkswaterstaat zegt dat maar 1,3 procent van de files wordt veroorzaakt door vrachtwagenongelukken of gestrande vrachtwagens. Toch zorgen ze voor relatief veel ellende: 4,5 procent van de totale filezwaarte en 4,6 procent van het totale reistijdverlies is te wijten aan vrachtwagens. Dat komt doordat het vaak vrij lang duurt voordat problemen met vrachtwagens opgelost zijn. Daardoor zijn rijstroken soms uren dicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Veel ongelukken door buitenlandse truckers
Sluiten